e-közmű ajánlás

Tisztelt Közmű Üzemeltető!

Az e-közmű rendszerrel az állam a közműszolgáltatók, tervezők, beruházók, kivitelezők munkáját kívánja megkönnyíteni, egyszerűsíteni a közmű-egyeztetési folyamatátt és csökkenteni a közművezetékek megsértéséből, elvágásából eredő károkat.
Az -324/2013 (VIII.29)- e-közmű kormányrendelet 2014. január 01.-el adatszolgáltatási kötelezettséget ír elő, ún. WMS és WFS internet szabványon keresztül, melynek teljesítését a közmű tulajdonosokra, szolgáltatókra bízza. Az adatszolgáltatás nem csak a közművezeték nyomvonalának a megadásáról szól, hanem a nyomvonal szakaszok, a kormányrendeletben meghatározott leíró adatokkal, információval történő ellátásáról is.
…Ebben a feladatban szeretnénk a segítségére lenni egy olyan saját tulajdonú, optimális költségekkel felépített, digitális nyilvántartási rendszerrel, amely biztosítja a folyamatos elérést, a naprakészen tartást, és a kért adatszolgáltatást is. Cégünk szolgáltatás alapon vállalja a teljes munkafolyamat elvégzését, amely kezdődhet:

  • a papír alapú nyilvántartás EOV koordináta rendszerbe való digitalizálásával és leíró adatokkal való feltöltéssel és/vagy
  • a meglévő digitális állományok átalakításával.

És befejeződik az elkészített közműszakág-nyilvántartás teljes e-közmű adatszolgáltatásával, az előírt szabvány szerint. Mindezt egy többéves tapasztalattal felépített, jól működő rendszer által.


A DV INFO Kft. a Debreceni Vagyonkezelő Zrt. tulajdonában lévő optikai kábelhálózat üzemeltetője, nyilvántartója.

Cégünk közmű alaptérkép szolgáltatást is nyújt a Debreceni Vagyonkezelő Zrt. és tagvállalatai részére, mely közfeladatai ellátásához nélkülözhetetlen. Internetes elérésű, raszter alapú térinformatikai rendszert üzemeltetünk, önálló mapserver segítségével.

A DV INFO Kft., az elsők között teljesítette az adatszolgáltatási kötelezettségét az e-közmű rendszert üzemeltető Lechner Lajos Tudásközpont felé. A GITA Egyesület szervezésében, 2014. február 07.-én, a Budapesti Műszaki Egyemen megrendezett e-közmű ankéton, az L.L. Tudásközpont, e-közmű fő projektvezetője a DV INFO adatszolgáltatását is bemutatta. Itt példaértékűnek minősítették a megjelenített leíró adatok minőségét, és az adatszerkezetet, a megjelenítés tagoltságát, mind a Tudásközpont, mind a felhasználó oldalán

Ha Ön is szeretne megfelelni az e-közmű rendelet előírásainak, akkor kérje ajánlatunkat:
DV INFO Informatikai Kft.
4025 Debrecen, Piac utca 77.
Tel/fax: +36 52/ 509 429
Tel.: +36 20 234 6024,
e-mail: info@dvinfo.hu
http://map.dvinfo.hu